Nemački jezik - kursevi

Nemački jezik
Nemački jezik spada među najveće svetske jezike. To je maternji jezik najvećeg broja stanovnika Evropske unije (oko 120 miliona govornika).

Nemačkim jezikom se govori u Nemačkoj, Austriji, Lihtenštajnu, u dve trećine Švajcarske, u dve trećine provincije Južni Tirol u Italiji, istočnim kantonima Belgije i u pograničnim delovima Danske.

Potreba za poznavanjem nemačkog jezika se nameće u mnogim životnim situacijama. Bilo da vam je nemački potreban zbog zapošljavanja u firmi Srbiji ili nekoj od zemalja nemačkog govornog područja ili radi iseljenja u te zemlje, zbog putovanja, priprema za školu ili ispit ,ili pak iz čiste želje da dominirate ovim značajnim svetskim jezikom, u METAFORI ćete sigurno pronaći kurs koji će zadovoljiti sve vaše potrebe.Standardni Nemacki

STANDARDNI KURS NEMAČKOG ZA OMLADINU I ODRASLE GRUPNA NASTAVA

Standardni kurs nemačkog je namenjen odraslima. Kursevi su usklađeni sa evropskim standardima. Svi CEFR nivoi su podeljeni u podnivoe (A1.1, A1.2, A2.1, A2.2, B1.1, B1.2, B2.1, B2.2, C1.1, C1.2, C2.1 i C2.2), tako da jedan kurs (podnivo) obuhvata 48 školskih časova (45 minuta). Nastava se odvija u dvočasima, dva puta sedmično. Svaki kurs traje 3 meseca. Nastava se izvodi po komunikativnoj metodi. Više o metodici možete pogledati ovde. U nastavi se koriste programi renomiranih stranih izdavača, ali i brojni drugi resursi, video i audio materijali, aktuelni novinski članci, Internet i sl.

Standardni kurs može biti grupni, individualni ili poluindividualni. Grupna nastava podrazumeva rad sa 3 do 6 polaznika. Grupe su male, što omogućava svakom članu da podjednako učestvuje u radu. Pospešuje se kominikacija i interakcija među polaznicima. Učenje nije opterećenje i polaznici usvajaju jezik lako i kroz druženje.

400RSD
48 ČASOVA
3 MESECA
od A1 do C2
3-6 POLAZNIKAStandardni Nemacki

INDIVIDUALNI KURS NEMAČKOG ZA ODRASLE

Savremeni, dinamični način života često ne dozvoljava da se uskladite sa dinamikom grupne nastave. Započinjali ste učenje jezika više puta, ali su vas svakodnevne poslovne i privatne obaveze sprečavale da redovno dolazite na časove i vi ste brzo odustajali. Sa istim problemom se susreću i oni koji rade u smenama ili imaju promenljive rasporede predavanja i nastave, često putuju ili iz bilo kog drugog razloga ne mogu da dolaze na nastavu uvek u istom terminu. U tom slučaju mi vam preporučujemo individualnu nastavu.

Prednosti individualne nastave su brojne. Ovde iznosimo samo neke od njih:

 • Nastava se usklađuje isključivo sa vašim potrebama
 • Termini i trajanje nastave su fleksibilni (pre podne, popodne, jedan čas, dva ili tri ...)
 • Možete izabrati program
 • Sva pažnja predavača usmerena samo ka vama
 • Dinamika nastave je takođe promenjljiva (jednom, dvaputa, .., pet puta nedeljno)
 • Fond časova je nešto manji nego kod grupne nastave, jer se nastavne jedinice brže obrade.
900RSD
40 ČASOVA
3 MESECA
od A1 do C2
1 POLAZNIKStandardni Nemacki

POLUINDIVIDUALNI KURS NEMAČKOG ZA ODRASLE

Poluindividulana nastava podrazumeva rad sa dva polaznika. Preporučujemo je onima koji žele da pohađaju kurs u paru. Ima odlike i grupne i individualne nastave. Karakteriše je fleksibilnost kao i individualnu nastavu, a ostavlja mogućnost međusobne komunikacije među polaznicima.


600RSD
40 ČASOVA
3 MESECA
od A1 do C2
2 POLAZNIKAStandardni Nemacki

KURS NEMAČKOG ZA ŠKOLARCE

METAFORA organizuje kurseve za decu predškolskog i školskog uzrasta tokom školske godine. Programi su usklađeni sa uzrastom svakog malog polaznika i prate standarde Evropskog Saveta. U nastavi se koristi preporučena i akreditovana literature renomiranih izdavačkih kuća. Tokom školske godine organizujemo javne časove i konsultacije kako bi roditelji mogli imati uvid u napredak njihovih mališana.

Grupni kursevi obuhvataju 72 školska časa i traju od septembra do juna (sa pauzom tokom novogodišnjih i božićnih praznika). Nastava se ne održava tokom državnih praznika. Grupe su male od 3 do 8 učenika, što omogućava svakom učeniku da podjednako učestvuje u radu, a predavaču da svakome posveti dovoljno pažnje. Pospešuje se kominikacija i interakcija među polaznicima. Učenje nije opterećenje i polaznici usvajaju jezik lako i kroz druženje.

350RSD
72 ČASOVA
9 MESECA
od A1 do B1
3-8 POLAZNIKAStandardni Nemacki

INDIVIDUALNI KURS NEMAČKOG ZA OSNOVCE I SREDNJŠKOLCE

Ovaj kurs je namenjen školarcima koji zbog školskih obaveza i drugih aktivnosti ne mogu da pohađaju grupnu nastavu, kao i onima koji žele da se nastava fokusira na njihovim specifičnim potrebama.

 • Nastava se usklađuje isključivo sa vašim potrebama
 • Termini i trajanje nastave su fleksibilni (pre podne, popodne, jedan čas, dva ili tri ...)
 • Možete izabrati program
 • Sva pažnja predavača usmerena samo ka vama
 • Dinamika nastave je takođe promenjljiva (jednom, dvaputa, .., pet puta nedeljno)
 • Fond časova je nešto manji nego kod grupne nastave, jer se nastavne jedinice brže obrade.
700RSD
68 ČASOVA
8 MESECI
od A1 do C2
1 POLAZNIKStandardni Nemacki

POLUINDIVIDUALNI KURS NEMAČKOG ZA OSNOVCE I SREDNJOŠKOLCE

Kurs je namenjem onima koji žele da pohađaju nastavu u paru, sa drugom, drugaricom, bratom, sestrom sl. Poluindividualna nastava ima odlike i grupne i individualne nastave. Karakteriše je fleksibilnost kao i individualnu nastavu, a ostavlja mogućnost međusobne komunikacije među polaznicima.

500RSD
72 ČASA
9 MESECI
od A1 do C2
2 POLAZNIKAStandardni Nemacki

POJEDINAČNI INDIVIDUALNI ČAS NEMAČKOG

Ovaj vid nastave namenjen je onima koji nemaju potrebu da pohađaju celokupan kurs engleskog jezika, nego žele jedan ili više individualnih časova. Za ovakav vid nastave opredeljuju se najčešće oni koji spremaju ispite, popravljaju ocene, pripremaju se za poslovni sastanak, intervju za posao, kratak put u inostranstvo ili imaju neki sličan kratkoročni cilj, te žele da utvrde, dopune ili provere svoje znanje.


1.000RSD
/
/
od A1 do C2
1 POLAZNIKStandardni Nemacki

INTENZIVNI KURS NEMAČKOG

Tokom kursa polaznici se osposobljavaju da nesmetano komuniciraju u svom poslovnom okruženju na engleskog jeziku, ovladavaju poslovnim vokabularom i nadgrađuju svoje poznavanje gramatike. Debate, prezentacije i korišćenje audio i video materijala u nastavi podstiču polaznike na konverzaciju i primenu stečenih znanja. Za pohađanje ovog kursa potreban je određen nivo znanja engleskog jezika. Polaznici koji nisu sigurni koji je tačan nivo znanja engleskog koji poseduju, mogu se besplatno testirati u našem centru. Nastava se odvija u dvočasima, dva puta sedmično. Svaki kurs traje 4 meseca. U nastavi se koriste programi renomiranih stranih izdavača, ali i brojni drugi resursi, video i audio materijali, aktuelni novinski članci, Internet i sl.

Svakog leta METAFORA organizuje intenzivne letnje kurseve nemačkog jezika. Kurs traje mesec dana, nastava se održava pet puta nedeljno. Kao i uvek za studente i naše stare verne polaznike odobravamo specijalne popuste. Za detaljnije informacije o kursevima, terminima, popustima i načinu plaćanja, kontaktirajte nas. Broj mesta je ograničen. Požurite i prijavite se!

350RSD
40 ČASOVA
1 MESECA
od A1 do C2
3-8 POLAZNIKAStandardni Nemacki

TAILOR MADE KURSEVI NEMAČKOG ZA FIRME

Za firme koje znaju da "ulaganje u edukaciju donosi najbolju kamatu" i koje ulažu u svoje kadrove METAFORA organizuje tailor made kurseve za preduzeća.

Privredna i ekonomska saradnja sa zemljama u kojima se govori nemački je u porastu iz dana u dan. Sve je više preduzeća koja su na neki način povezana sa nemačkim tržištem. Stoga je i sve veća potreba da vaši zaposleni ovladaju ovim jezikom.

Nastava može se održava u prostorijama Vašeg preduzeća kako zaposleni ne bi gubili vreme i kako bi nova znanja sticali u njima poznatom radnom okruženju. Možete odabrati neki od kurseva iz naše ponude ili Vam možemo "skrojiti" kurs prema Vašim potrebama.

500RSD
64 ČASOVA
4 MESECA
od A2 do C2
1-10 POLAZNIKA